A konferenciáról

Mi a közös bennük?
Sony, Tom Hanks, KFC, Brad Pitt, Thomas Edison, Oprah, Apple, Microsoft, Walt Disney, Michael Jordan, JK Rowling, Pierce Brosnan, Mihail Gorbacov.

A válasz a hatalmas sikerek … és a még nagyobb kudarcok, van ahol akár több ezerszer !

Mi a kudarc?
…amikor azt hiszed minden rendben van … és egyszer csak beüt a váratlan tragédia.
…amikor már azt hiszed ennél lejjebb nem tudnál kerülni … és kiderül, hogy mégis.
…amikor minden erőd és hited elvesztetted … és rájössz, hogy még mindig van mit veszítened.

A fent felsorolt sikertörténetek és életek mindegyikének hátterében a kudarc áll: többek között csőd, válás, munkahely elvesztése, pénztelenség. Hogy életük mérfölkövének számító kudarcaik nélkül ezek az emberek ugyanitt tartanának-e karrierjükben, az jó kérdés. Mindenesetre a kudarc mindannyiuk számára alkalmat teremtett arra, hogy új stratégiát, lehetőségeket próbáljanak ki.

Ahogy Edison mondta, amikor több ezredszer sem sikerült megfelelő izzószálat találnia az akkor még csak ötletszinten működő villanyégőjébe: „Nem kudarcot vallottam, hanem találtam több ezer módszert, ami biztosan nem működik.”

Kudarckonferencia - Minikonferencia 2015

 

 

 

 

 

Mi a célunk?
Sikeres vállalkozók, közgazdászok, szakemberek, civilek – „hétköznapi” és „híres” arcok a meghívottaink, akik szeretnének őszintén beszél(get)ni a veszteségről, a bukástól való félelemről, a kudarcról. Megérteni az újrakezdéshez szükséges folyamatokat. Előadóink személyes és mások bőrén tapasztalt példáin keresztül fogják bemutatni, hogy a kudarc után is van élet … sőt a fenti példák alapján, sok esetben akkor kezdődik csak igazán!

Mi a KUDARCkonferencia?
Az immár hagyománnyá vált, idén negyedik alkalommal megszervezett Közgazdász Minikonferencia a fiatal erdélyi közgazdászok és egyetemisták őszi találkozója, melynek idei témája a Kudarc.

Jelen konferencia célja, emberarcúvá tenni a sikert, feldolgozhatóvá tenni a kudarc tényét, sorstársakra találni a személyesnek tűnő veszteségekben, előadóinkból bátorságot és erőt meríteni élettörténetükön és tapasztalataikon keresztül, legyőzni az újrakezdést gátló kudarctól való félelmet és tabukat feloldani.

Az sorozat előző 3 eseményén közel 500 egyetemista, közgazdász és fiatal vállalkozó vett részt. Az idei konferencia Kolozsváron(RO), várhatóan 150 résztvevővel kerül megrendezésre.

Legyél te is egynapos minikonferenciánk résztvevője!

Helyszín: Kolozsvár, az Erdélyi Magyar Tudományegyetem új épülete (Calea Turzii/Tordai út, nr. 4.)

Időpont: 2015. November 7, 10 óra

Dresscode: Smart casual